Украинският президент Володимир Зеленски призова за по-добра защита на границата на

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова за по-добра защита на границата на
Коментари Харесай

Зеленски призова за по-добра охрана на украинската граница с Беларус

Украинският президент Володимир Зеленски призова за по-добра отбрана на границата на страната му с Беларус - съдружник на съветските нашественици в Украйна. За това оповестява ДПА.
Зеленски направи вечерното си видеообръщение от замъка в остарелия град на Луцк, който се намира на малко повече от 150 км от границата. Той съобщи, че приоритет е укрепването на цялата северна граница.
След началото на войната през февруари 2022 година съветските войски навлязоха в Украйна от Беларус, напомня Българска телеграфна агенция. Хиляди руснаци са ситуирани и в този момент в Беларус, където употребяват бази, с цел да се приготвят за бойни дейности. Експертите считат, че нова офанзива от Беларус не е доста евентуална, само че украинското управление няма доверие на Минск. 
По-рано Зеленски се срещна с президента на Полша Анджей Дуда в Луцк, с цел да уважи паметта избитите от украински националисти 100 000 поляци във Волинското кръвопролитие преди 80 години по време на Втората международна война.
Във видеопосланието си украинският президент още един път благодари на своите бойци за триумфите им на бойното поле. Според военните отчети от Киев неговите войски означават прогрес в контраофанзивата си за освобождение на територии от съветската окупация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР